Fotoboek - Vergeten Oorlog

Het project “Vergeten Oorlog” houdt in dat er in groep 5 t/m 8 aandacht besteed wordt aan de Tweede Wereldoorlog en dat de leerlingen een aantal boeken aangeboden krijgen over WOII. Deze boeken zitten in o.a. in een “oud” koffertje waar o.a. een persoonsbewijs, distributiebonnen, een dagboekje, een schetsboekje en een kaart in zitten. Dit project wordt aangeboden door de bibliotheek en het doel hiervan is de kinderen te motiveren om boeken te lezen en inzicht te krijgen in de verschillende aspecten van de Tweede Wereldoorlog.
Ook hebben de leerlingen van groep 7/8 een bezoek gebracht aan de bibliotheek in Oosterwolde. Hier vertelde mevrouw Postma aan de leerlingen over haar (jeugd)ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Zij woonde in die tijd in Opsterland, in de omgeving van Wijnjewoude.
meegenomen. De leerlingen vonden het allemaal erg indrukwekkend.