Fotoboek - Voorstelling "Praat me er niet van!" en workshop

De leerlingen van groep 3 /4  zijn donderdag 5 april naar de voorstelling “Praat me er niet van!” geweest. Een vertelvoorstelling over Gijs, een kleine prins die tussen heksen, reuzen, draken en ruziënde koningen en koninginnen zit. Praat me er niet van! is een komische en spannende vertelvoorstelling. Over moed en taalchaos. Deze voorstelling sluit aan bij ‘Lân fan Taal” en het vervolg is een workshop in de klas Poëziefantasie
Twee enthousiaste mensen van Tresoar zijn op school geweest op school en hadden een rugzak en koffer vol spannende materialen meegenomen. De woorden die de leerlingen van huis hadden meegenomen werden op papier geschreven en daarna werden ze met de leerlingen  gelezen, gevoeld en geschreven. Hiervoor werden verschillende materialen uit de koffer en de rugzak gebruikt. Elke leerling mocht een materiaal kiezen waarmee zij/hij het woord op een dienblad legt. Alle woorden vormen als geheel een woordveld. Van de woorden en het woordveld werden digitale foto’s gemaakt, die de leerkracht weer kan gebruiken voor vervolgactiviteiten. Zijn er rijmwoorden te bedenken? De leerlingen kregen als afsluiting een werkblad met rijmwoorden.