0516 - 441439 Oosterhuisweg 7, 8423 TG Makkinga directie.destelling@comprix.nl

Vanaf nu hoeven mensen bij milde klachten niet langer naar de GGD te gaan voor een PCR-test, maar mag je thuis een sneltest doen. Bij een negatieve zelftest hoef je vervolgens niet meer thuis te blijven, meldt het ministerie van Volksgezondheid. Tot dusver moesten mensen met milde klachten zich bij de GGD melden voor een test; de nieuwe richtlijn breekt daar dus mee.

Bij een positieve test moet je je opnieuw laten testen bij de GGD. Dit geldt niet voor mensen met een zwakke gezondheid, ernstig zieken of mensen die werken met mensen een zwakke gezondheid of anderszins in contact met hen komen; die moeten bij milde klachten altijd naar de GGD.

Wie aanhoudende milde klachten heeft, ook na een negatieve zelftest, wordt alsnog geadviseerd om naar de GGD te gaan.Het RIVM meldt op zijn website onder milde klachten neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of een verhoging tot 38 graden. De wijziging geldt ook niet voor mensen die zich moeten laten testen omdat iemand in hun omgeving corona heeft. Die mogen een zelftest doen, maar moeten dan alsnog in quarantaine blijven, ook na een negatieve uitslag. Op de vijfde dag moeten zij zich bij de GGD laten testen. Als daar de test negatief is, mogen ze uit quarantaine, zoals ook staat omschreven in de huidige richtlijnen.

Zelftesten voor leerlingen van groep 6 t/m 8
Er geldt een dringend advies voor leerlingen in de bovenbouw (vanaf groep 6) om twee keer per week een zelftest te doen. Dit geldt voor zowel personeel als leerlingen die immuun of niet immuun zijn. Deze testen voor de leerlingen vanaf groep 6 worden op school aangeleverd, dat zal waarschijnlijk in week 49 plaatsvinden. Wanneer de testen op school zijn geleverd, geven wij alle leerlingen van groep 6 t/m 8 een doos zelftesten mee naar huis.

Geplaatst op: 06 December 2021

terug